AMBER FOREST

ACOPERIRE MEDIA & CONFERINȚE

Media

Alesonor a început dezvoltarea zonei Amber Forest Agora

Dezvoltatorul de proiecte rezidențiale Alesonor a demarat discuțiile cu potențiali comercianți și parteneri pentru închirierea spațiilor comerciale din cadrul proiectului Amber Forest Agora. Suburbia verde Amber Forest se dezvoltă în faze până în anul 2026, iar primele vile vor fi livrate în 2023. În 2024, vor fi livrate zona comercială, facilitățile sportive și de agrement, parcul, dar și drumul de acces care conectează complexul cu centura.

Forbes Romania
25 ianuarie 2023
Media

O nouă zonă comercială, cu facilități recreative și educative, apare lângă București. Ce este Amber Forest Agora

Compania de dezvoltare imobiliară Alesonor anunță demararea dezvoltării Amber Forest Agora, zona din cadrul proiectului care cuprinde facilitățile comerciale și de petrecere a timpului liber, medicale, educaționale și sportive, prin demararea discuțiilor cu potențiali comercianți și parteneri pentru închirierea spațiilor comerciale.

Wall-Street.ro
25 ianuarie 2023
Media

Alesonor a inceput dezvoltarea zonei Amber Forest Agora

Toate facilităţile comerciale, precum şi experienţele sociale, sportive şi recreative, educaţionale şi medicale din cadrul suburbiei verzi vor fi disponibile membrilor comunităţii Amber Forest, cât şi celor care nu locuiesc în comunitate, dar îşi doresc să aibă acces la facilităţi şi servicii de înaltă calitate concepute pentru un stil de viaţă modern. Zona comerciala va avea o suprafaţă de 7.000 mp utili, va fi construită pe o suprafaţă de 15.000 mp şi va include piaţă, supermarket, brutărie, cafenele, restaurante, magazine etc. Discuţiile cu primii parteneri pentru spaţiile comerciale au început, fiind căutate facilităţi care să răspundă nevoilor unei comunităţi complete, dezvoltată urmând conceptul de oraş de 15 minute.

Bursa
25 ianuarie 2023
Media

Alesonor începe dezvoltarea facilităților în Amber Forest

Alesonor a anunțat dezvoltarea zonei de facilități din ansamblul Amber Forest sub conceptul Agora. Compania a încheiat un parteneriat cu Pescariu Sports pentru zona sportivă, iar primele spații comerciale au fost închiriate deja.

Real Estate Magazine
25 ianuarie 2023
Media

ALESONOR a inceput dezvoltarea centrului Amber Forest Agora, pe 42.000 mp

Alesonor anunta demararea dezvoltarii Amber Forest Agora, zona din cadrul proiectului care cuprinde facilitatile comerciale si de petrecere a timpului liber, medicale, educationale si sportive, prin demararea discutiilor cu potentiali comercianti si parteneri pentru inchirierea spatiilor comerciale.

Agenda Constructiilor
25 ianuarie 2023
Media

Alesonor has started the development of the Amber Forest Agora area

AGORA Amber Forest will be built on an area of ​​42,000 sqm and will include: a wide range of sports and leisure facilities developed on an area of ​​12,000 sqm (tennis, padel, basketball courts, leisure pool, semi-Olympic pool, a spa center and a fitness room), school, kindergarten and afterschool on a 15,000 sqm plot, outdoor cinema, commercial area with 7,000 sqm for cafes, restaurants, market, supermarket, bakery and shops, office hub, medical services as well as over 500 parking spaces.

Business Review
25 ianuarie 2023
Media

Conferinţa Birouri şi rezidenţial 2022. Vânzările de locuinţe rămân la un nivel similar cu cel din 2021, dar din spate vin puţine proiecte din lipsa autorizaţiilor

Noi credem că soluţia este un proiect mixt cu precădere pe zona rezidenţială, dar cu orientare către o comunitate sustenabilă care are un ecosistem de 360 de grade.

Ziarul Financiar
30 septembrie 2022
Media

Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Forest, colaborează cu Pescariu Sports&Spa pentru crearea unei zone sportive pe o suprafaţă de 12.000 mp

„Am ales echipa Pescariu Sports&Spa pentru valoarea adăugată pe care o va aduce proiectului nostru datorită experienţei pe piaţa serviciilor de relaxare şi sportive pentru adulţi şi copii din România. Ne bucurăm că împreună vom oferi experienţe sociale, sportive şi recreative la cele mai înalte standarde tuturor membrilor comunităţii Amber Forest. De asemenea, facilităţile vor fi disponibile şi pentru persoanele care nu locuiesc în comunitate, dar îşi doresc să aibă un stil de viaţă echilibrat“, spune Alex Skouras managing partner al Alesonor.

Ziarul Financiar
30 septembrie 2022
Media

Property sector in Romania accelerates transition to low carbon development

Companies in the real estate ecosystem are pushing investments in sustainability in a bid to reach carbon neutrality, an effort that should translate into benefits for users across all categories of buildings ranging from apartments to offices, concluded speakers in the sustainable urban developments and smart communities of BR’s Environmental & Sustainability Summit 2022.

Business-Review
29 septembrie 2022
Media

Alex Skouras, managing partner Alesonor: Cred că piaţa de astăzi caută un stil de viaţă, un produs care răspunde nevoilor unei familii. Noi credem că soluţia este un proiect mixt cu precădere pe zona rezidenţială, dar cu orientare către o comunitate sustenabilă care are un ecosistem de 360 de grade

Soluţia pentru piaţa din perzent este un proiect mixt, cu precădere pe zona rezidenţială, dar cu o orientare către o comunitate sustenavilă care are un ecosistem de 360 de grade şi care răspunde tuturor nevoilor unei familii, a explicat Alex Skouras, managing partner Alesonor, în cadrul Conferinţei ZF BIROURI ŞI REZIDENŢIAL ’22

Ziarul Financiar
29 septembrie 2022
Media

Alesonor și Pescariu Sports&Spa – parteneriat pentru dezvoltarea clubului sportiv din cadrul Amber Forest

Conform parteneriatului, zona dedicată sportului și relaxării se va întinde pe o suprafață de 12.000 mp și va cuprinde la exterior trei terenuri de tenis, două terenuri de padel, o piscină pentru relaxare și o clădire de 2.000 mp care va găzdui o piscină semi-olimpică, un centru spa și o sală de fitness.

Forbes Romania
26 septembrie 2022
Media

Parteneriat Alesonor si Pescariu Sports&Spa pentru dezvoltarea clubului sportiv din cadrul suburbiei Amber Forest

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete Amber Forestanunță încheierea unui parteneriat cu Pescariu Sports&Spa, companie care oferă din 2001 o gamă largă de facilități de agrement și sportive, pentru a dezvolta centrul sportiv și zonele de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului.

Business Review
26 septembrie 2022
Media

Parteneriat Alesonor si Pescariu Sports&Spa pentru dezvoltarea clubului sportiv din cadrul suburbiei Amber Forest

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete Amber Forestanunță încheierea unui parteneriat cu Pescariu Sports&Spa, companie care oferă din 2001 o gamă largă de facilități de agrement și sportive, pentru a dezvolta centrul sportiv și zonele de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului.

Investing in Property
26 septembrie 2022
Media

Grecii de la Alesonor au obţinut o finanţare de 21 mil. euro de la Banca Transilvania pentru construcţia a 294 de locuinţe verzi în cadrul proiectului pe care compania îl dezvoltă în zona Tunari din nordul Capitalei

Alesonor, compania de dezvoltare imobiliară care a ridicat proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a obţinut o finanţare de 21 milioane euro de la Banca Transilvania pentru construcţia a 294 de locuinţe verzi în cadrul primei părţi din proiectul Amber Forest, care urmează să fie construit în zona Tunari din nordul Capitalei.

Ziarul Financiar
25 iulie 2022
Media

Alesonor a obținut finanțare de la Banca Transilvania pentru primele 294 locuințe verzi

Obținerea capitalului de dezvoltare reprezintă o reconfirmare a valorii și încrederii pe care instituțiile financiare o au în proiectul Amber Forest, prima și singura suburbie completă din România. Amber Forest cuprinde aproximativ 500 de vile verzi şi 200 de apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Forbes Romania
25 iulie 2022
Media

Alesonor a obținut finanțare pentru primele 294 de locuințe verzi

„Locuințele Amber Forest sunt primele locuințe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic şi, în același timp, construcții de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generație şi smart home, locuințele Amber Forest sunt o investiție sigură, reconfirmată de obținerea de la Banca Transilvania a capitalului pentru dezvoltarea primelor vile şi apartamente verzi, eficiente energetic.” Alex Skouras, Managing Partner al Alesonor

Revista Biz
25 iulie 2022
Media

Alesonor obține o finanțare de 21 milioane de euro pentru dezvoltarea a 294 de locuințe verzi în București

Proiectul Amber Forest cuprinde aproximativ 500 de vile verzi şi 200 de apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Wall-Street.ro
25 iulie 2022
Media

Finanțare de 21 mil. euro de la Banca Transilvania pentru locuințe verzi în Capitală

Alesonor, compania de dezvoltare imobiliară, a obţinut o finanţare de 21 milioane euro de la Banca Transilvania pentru construcţia a 294 de locuinţe verzi în cadrul primei părţi din proiectul Amber Forest, care urmează să fie construit în Capitală. Valoarea investiţiei pentru prima parte a proiectului ajunge la 57,5 mil. euro, în timp ce valoarea totală a dezvoltării este estimată să atingă 110 mil. euro.

Aleph News
25 iulie 2022
Media

Credit BT de 21 milioane EUR pentru dezvoltatorul Amber Forest

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete, Amber Forest, a obținut o finanțare în valoare de 21 milioane euro de la Banca Transilvania. Finanțarea reprezintă un credit de investiții pentru dezvoltarea a 294 de locuințe verzi din prima etapă a proiectului Amber Forest, care au un cost de construcție de aprox. 57,5 milioane euro, a precizat, luni, Alesonor.

StartupCafe
25 iulie 2022
Media

Studio 1408 proiectează vile verzi în cadrul primei suburbii complete din România

„In strategia noastra se regaseste angajamentul de a atinge standarde remarcabile in dezvoltarea de cladiri de inalta calitate, eficiente din punct de vedere energetic si responsabile fata de mediu, formand in acelasi timp comunitati care ofera toate facilitatile integrate pentru un stil de viata echilibrat. Astfel, oferim clienților oportunitatea de a avea relatii echilibrate cu familia, prietenii si vecinii care impartasesc aceleasi valori, si cu care isi pot petrece timpul liber pe terenurile de sport, in zonele sociale sau in parc, cu copiii. Studio 1408 ne-a ajutat sa implementam viziunea noastra atat intr-o multitudine de tipuri de vile, adaptate tuturor nevoilor, dar si contribuind la dezvoltarea conceptului proiectului. Impreuna setam un nou standard atat in dezvoltarea cladirilor rezidentiale responsabile fata de mediu, cu un design impresionant, dar si in dezvoltarea comunitatilor complete, care ofera un stil de viata unic in Romania.”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

Profit.ro
8 iunie 2022
Media

Câștigătorul Bienalei Naționale de Arhitectură proiectează vile verzi în cadrul primei suburbii complete din România- Amber Forest

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete, Amber Forest, prezintă conceptul vilelor verzi Amber Forest. O parte din cele peste 20 tipuri de vile verzi cu diferite dimensiuni și design, pentru a satisface multiple nevoi și preferințe, sunt proiectate de biroul de arhitectură Studio 1408.

Forbes Romania
7 iunie 2022
Media

Vile verzi în prima suburbie completă din România – Amber Forest

Echipa de arhitecți a biroului Studio 1408 a implementat cu succes viziunea Amber Forest: design modern în clădiri impresionante, eficiente energetic, în armonie cu natura, contribuind și la misiunea de a dezvolta o comunitate sustenabilă, care integrează toate facilitățile pentru un stil de viață complet în cadrul primei suburbii verzi.

HomeTalks.ro
7 iunie 2022
Media

Câștigătorul Bienalei Naționale de Arhitectură proiectează vile verzi pentru Amber Forest

„Credem că oamenii au o multitudine de beneficii atunci când aleg să locuiască într-o comunitate sustenabilă și considerăm că am contribuit cu soluții, atât la nivel de plan general, cât și la scară de proiectare detaliată, pentru a obține acest lucru în Amber Forest. Abordarea noastră față de acest proiect a vizat durabilitatea, nu numai în ceea ce privește resursele și consumul, ci și din punct de vedere social și cultural, incluzând toate aspectele care contribuie la bunăstarea locuitorilor: densitatea dezvoltării, accesul la spațiul exterior, asigurarea siguranței, intimității și conexiunii la comunitate. Spațiile prin care ne deplasăm și pe care le împărțim – străzile, grădinile, pistele pentru biciclete – modelează modul în care relaționăm cu proprii vecini. Acestea au potențialul de a îmbunătăți aceste relații sau de a le testa. Pentru toate locuințele, de dimensiuni mari sau mici, ne-am angajat să asigurăm spații interioare și exterioare confortabile și sănătoase, urmând practici de proiectare care iau în considerare climatul, iluminatul, poluarea fonică, ventilația și calitatea aerului.” Diana Bugnariu, Arhitect Studio 1408

Revista Biz
07 iunie 2022
Media

CONFERINȚA Profit.ro Piața Imobiliară: Alex Skouras, Managing Partner Alesonor: Pandemia COVID a accelerat cererea pentru locuințe la periferia orașelor mari

Pandemia de coronavirus a accelerat creșterea cererii pentru cumpărarea de locuințe situate la periferia orașelor mari, un trend anticipat încă înainte de apariția COVID, dată fiind densitatea mare a populației - în București, de exemplu, doar 9% dintre cei care lucrează locuiesc în afara orașului, mult sub alte capitale din regiune, unde ponderea este de 50%, spune Alex Skouras, membru fondator și managing partner al Alesonor, la conferința Profit.ro - Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară. Ediția a III-a.

Profit.ro
20 mai 2022
Media

Dezbaterile PROFIT NEWS TV: Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor: Există o diminuare a cererii față de lunile anterioare în sectorul rezidențial, dar pe termen mediu și lung, cererea pentru proiecte bazate pe principii solide va redeveni puternică

Războiul din Ucraina afectează, acum, piața rezidențială prin continuarea creșterii prețurilor materialelor de construcții și a provocărilor legate de achiziționarea acestora. Există o diminuare a cererii față de lunile anterioare însă pe termen lung este un potențial foarte mare pentru dezvoltarea proiectelor rezidențiale bazate pe principii solide, așa cum este segmentul reprezentat de casele verzi, eficiente energetic și cu spații exterioare generoase. Cel puțin în București și în localitățile din jurul capitalei, unde densitatea populației este cea mai ridicată din Europa de Est, este nevoie de proiecte care să răspundă tuturor acestor cerințe, apreciază Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner al dezvoltatorului Alesonor

Profit.ro
6 aprilie 2022
Media

Valul de scumpiri la gaz și energie electrică a schimbat și piața imobiliară

Alex Skouras, dezvoltator imobiliar: „Creșterea prețurilor la utilități a determinat oamenii să caute case mult mai economice.”

Stirile Pro TV
30 martie 2022
Media

Parteneriat între Alesonor și Reynaers Aluminium România pentru dezvoltarea suburbiei complete Amber Forest

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete – Amber Forest, anunță încheierea unui parteneriat cu Reynaers Aluminium România pentru furnizarea de soluții de tâmplărie premium pentru uși și ferestre – Reynaers Masterline 8 High Isolation, cel mai recent sistem dezvoltat în cadrul companiei care înglobează tehnologia de înaltă generație, pentru un plus de eficiență energetică și funcționalitate.

Investing In Property
22 februarie 2022
Media

REYNAERS va livra ferestre si usi premium pentru dezvoltarea Amber Forest

Parteneriatul sustine obiectivele dezvoltatorului Alesonor de a livra locuintele verzi Amber Forest (atat vilele, cat si apartamentele), la cel mai inalt nivel de calitate, confort, eficienta energetica si design modern. Noile solutii de tamplarie Reynaers Aluminium sunt concepute conform celor mai moderne tendinte pentru constructia cladirilor cu un consum redus de energie, cu acces maxim al luminii naturale, performante excelente si grad sporit de siguranta. Toate aceste caracteristici ale profilelor Reynaers Aluminium aduc multiple beneficii familiilor care au ales locuintele Amber Forest, printre care: un nivel excelent de izolare termica, care contribuie la confortul sporit din propria locuinta, dar si la eficienta energetica si a costurilor, atat de importante in acest moment.

Fereastra
22 februarie 2022
Media

Cum a luat naştere „prima suburbie verde din România”

Alex Skouras, managing partner al dezvoltatorului imobiliar Alesonor, care construieşte proiectul Amber Forest din nordul Capitalei, a fondat compania alături de prietenii şi partenerii săi de business în urmă cu 18 ani, perioadă în care au dezvoltat proiecte rezidenţiale, comerciale, industriale şi birouri. Încă de la început, au mizat pe proiecte „verzi”, anticipând un trend care începe să devină noua normă şi în imobiliare.

Business Magazin
17 februarie 2022
Media

Alesonor și Grupul Holcim România semnează un parteneriat pentru furnizarea de materiale de construcții sustenabile

Pentru a atinge standarde de înaltă calitate în construcția Amber Forest, pentru a reduce semnificativ amprenta de carbon a proiectului și pentru a construi clădiri responsabile din punct de vedere al mediului, Alesonor a selectat compania Holcim România pentru a furniza ECOPact, gama de beton cu emisii reduse de carbon. Soluțiile oferite de Holcim contribuie semnificativ la reducerea amprentei de CO2 a construcțiilor, suburbia beneficiind astfel de o amprentă de carbon redusă din punct de vedere al structurii și, implicit, de valori optimizate în evaluarea ciclului de viață.

Revista Biz
10 februarie 2022
Media

Alesonor și Grupul Holcim România semnează un parteneriat pentru furnizarea de materiale de construcții sustenabile destinate suburbiei Amber Forest

„În strategia noastră se regăsește mereu angajamentul de a atinge standarde remarcabile în dezvoltarea de clădiri de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic și responsabile față de mediu. Căutăm mereu să integrăm soluții de ultimă generație, de la parteneri care împărtășesc același angajament pentru sustenabilitate. Ne bucurăm să punem bazele unui parteneriat pe termen lung cu Holcim România și împreună să impunem un nou standard în dezvoltarea clădirilor rezidențiale responsabile.”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

Financialintelligence
10 februarie 2022
Media

Alesonor a demarat construcțiile pentru primele vile din suburbia Amber Forest

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete, Amber Forest, anunță că a demarat construcțiile pentru primele vile care vor fi construite în prima etapă a proiectului. Acestea sunt construite cu un partener de lungă durată al Alesonor, compania de construcții Britt Structures, care are experiență în construirea complexului Amber Gardens.

Revista Biz
27 ianuarie 2022
Media

Suburbie verde și comunitate la cheie

Amber Forest este cel mai nou proiect, care vine cu un concept nou în România și o investiție estimată la 110 milioane euro. „Am remarcat o mare cerere pentru filosofia pe care o propunem la Amber Gardens: adevăratul lux este verde și de înaltă calitate. Pornind de la această filosofie și primind din ce în ce mai multe solicitări, am luat inițiativa de a dezvolta Amber Forest în care, respectând standardele de eficiență energetică impuse de legislația europeană, precum și pe cele de ­design modern și stil de viață în comuniune cu natura și în comunitate, să oferim locuințe potrivite ca dimensiuni și buget pentru diferite familii care împărtășesc aceleași ­valori”, a spus Alex Skouras, Mana­ging ­Partner la Alesonor.

Revista Biz
4 ianuarie 2022
Media

Alesonor demarează construcția primelor vile din Amber Forest, un proiect rezidențial cu investiții de 110 milioane de euro

Dezvoltatorul Alesonor a anunțat că are autorizația de construire pentru vilele din prima fază a proiectului Amber Forest din Tunari și va începe zilele acestea lucrările de construcție.

Economica.net
8 decembrie 2021
Media

Alesonor, dezvoltatorul Amber Forest, a primit autorizația de construcție pentru primele vile din prima fază a proiectului

Prima fază a proiectului va avea circa 200 vile, un parc și o zonă comercială. Amber Forest cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită.

FORBES Romania
8 decembrie 2021
Media

Migrația către suburbii a orășenilor, evidențiată în statistici

Alex Skouras, dezvoltator imobiliar: "Cererea a fost foarte mare. Am început construcţia luna aceasta şi am vândut deja 280 de case şi asta pentru că oamenii îşi doresc să primească un produs care să se potrivească stilului lor de viaţă, acestui nou mod de viaţă, care va rămâne. Pentru că acest mod hibrid de lucru va rămâne".

TVR 1
18 noiembrie 2021
Media

Conferinţa ZF Birouri şi Rezidenţial 2021. Vânzările de locuinţe au accelerat în 2021, dezvoltatorii mizează pe proiecte mixte

Avantajul în Tunari este că administraţia înţelege valoarea investiţiilor şi susţine astfel de proiecte precum cele ale Alesonor. Nu doar că nu blochează, dar ajută. Spre exemplu proiectele green sunt susţinute financiar deoarece reprezintă un beneficiu pentru comunitate iar noi plătim impozite mai mici.

Ziarul Financiar
22 septembrie 2021

Media

Alex Skouras: Trebuie să ai răbdare şi să ai încredere în viziunea ta; în acelaşi timp, trebuie să fii agil şi să te adaptezi la dinamismul pieţei, fără a-ţi schimba principiile solide

Obiectivul meu principal în rolul actual este… să creez suburbia Amber Forest, o comunitate care să ofere tututor membrilor săi oportunitatea de a-şi creşte familiile alături de oameni cu valori similare şi de a fi de luni până vineri, acasă, fericiţi şi liniştiti, având toate facilităţile de care au nevoie.

Business Magazin
25 August 2021

Media

REALTY Forum 2021 | Alex Skouras (Alesonor): We envisioned a community, a lifestyle, and an ecosystem of families

With COVID coming, in my view, it worked as a catalyst accelerating the trends that were already there in the market. People started experiencing their homes. They were not just waking up in the morning going to the office and then coming back late at night and sleeping and the next day the same thing, but they started living in their house. They’re living in their home 24/7 for weeks and months, and they started realizing the quality of life that they are having, as business people, as husbands, wives, parents. And what we have seen coming pre-COVID, and after, when clearly the acceleration has been huge, was the importance of community which a real estate developer is able to create, first by designing it and then by building it.

Business-Review
13 august 2021

Media

Amber Forest, the first green suburb in Romania with the most carefully planned and well-organized community, high standard infrastructure and complete facilities

The first green suburb in Romania, Amber Forest, includes over 500 green villas and 200 green apartments, developed on 31 hectares, with only 15% of the built area, with the lowest land use coefficient. The suburb will have complete and high-quality infrastructure- 3 hectares reserved for school, kindergarten, afterschool and sport fields, 5.3 hectares for parks and green areas and also polyclinic, pharmacy, supermarket, restaurant and cafe, co-working space with conference rooms, bakery, market, running and bicycle tracks, as well as direct access to Baneasa forest, the largest forest around Bucharest.

Business-Review
10 august 2021

Media

La 14 km de Bucureşti se construieşte prima suburbie verde din România: 500 de vile şi 200 de apartamente

Standardul NZEB - Nearly Zero Energy Buildings - în traducere, clădiri cu consum de energie aproape de zero, a devenit obligatoriu de la începutul anului. În cazul construcţiilor care aparţin sau sunt administrate de autorităţile publice, standardul a fost impus încă de acum doi ani.

PRO TV
09 August 2021

Media

Alex Skouras, Managing Partner Alesonor: “Tendința oamenilor de a se îndepărta de centrul orașului și de a se muta în comunități era vizibilă chiar și înainte de 2020

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Forbes Romania
27 Iulie 2021

Media

Alex Skouras, Managing Partner Alesonor

We are now focused on developing the first complete suburb, spread across 31 hectares (85% free area, 15% built area) where, besides green homes and green apartments, we are building the community that our clients seek. Amber Forest will have 1 km opening to the forest, five hectares park, a kindergarten, a school, a supermarket, restaurants, polyclinic, sports facility, office hub etc.

Investment Reports
1 iulie 2021

Media

Revoluţie în urbanism. Principalii dezvoltatori imobiliari din Capitală îşi adaptează tehnicile de lucru încercând să respecte criteriile de sustenabilitate impuse de UE

Casele verzi sunt construite cu materiale sustenabile şi, de asemenea, gândite astfel încât să nu existe niciun impact negativ asupra mediului. Acestea oferă economii substanţiale la costurile cu energia şi asigură calitate, sănătate şi confort ca beneficii suplimentare în comparaţie cu locuinţele standard disponibile pe piaţă.

Adevarul
15 Iunie 2021

Media

ZF Investiţi în România! Alex Skouras, Alesonor: În Bucureşti numai 9% din cei care lucrează locuiesc în afara oraşului, faţă de 40% în Varşovia. Tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari mizează pe construcţia de proiecte rezidenţiale „integrate“ în condiţiile în care infrastructura Capitalei rămâne mult subdimensionată

Piaţa rezidenţială din România a fost schimbată odată cu apariţia virusului, iar conform noilor studii, 1 din 3 români caută să cumpere o vilă după criza COVID-19, în lo­cul unui apartament. Am observat şi noi acest trend ascendent, având o cerere mult mai mare în ultimul an de la familii care doresc să îşi crească copiii aproape de natură, în afara centrului oraşului, într-un complex rezi­denţial care răspunde tuturor nevoilor“, a declarat Alex Skouras.

Ziarul Financiar
09 Iunie 2021

Media

Apartament în oraș sau casă în suburbie. Ce vor prefera românii după pandemie?

Chiar și înainte de COVID am început să ne reorientam spre asa-zise “case pasive”, adică locuințe dotate cu multe tehnologii precum cele bazate pe panouri solare sau izolări termice avansate. Tendința oamenilor de se îndepărta de centrul prașului și de a se muta în comunități, departe de aglomerația urbană, era vizbilă chiar și înainte de 2020. Pandemia nu a făcut decât să grăbească lucrurile”, a declarat Alex Skouras - Managing Partner, Alesonor.

Wall-Street.ro
08 Iunie 2021

Media

Videoconferinţa ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială. Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor: Am văzut o mare creştere a cererii pentru locuinţe în toate tipurile de facilităţi

Am văzut în ultimele trei luni, şi chiar în timpul pandemiei, că este foarte mare cerere pentru locuinţe. Pandemia de COVID a funcţionat ca un catalizator, accelerând un trend care era deja prezent. Am văzut o mare creştere a cererii pentru locuinţe în toate tipurile de facilităţi, toate tipurile de care ar avea nevoie o familie din România. Am vândut 139 case până în prezent în cadrul ultimului nostru proiect”, a declarat Alex Skouras în cadrul videoconferinţei ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială. Cum schimbă munca de acasă vânzările de locuinţe?

Ziarul Financiar
08 Iunie 2021

Media

120 de vile verzi Amber Forest s-au vândut

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete – Amber Forest, anunţă că din prima fază a proiectului au fost vândute 120 de vile verzi, cu un preţ mediu de aprox. 200.000 euro/vilă + TVA. Prima fază a proiectului va avea 200 vile și 60 apartamente verzi, precum şi infrastructura completă, parcul și o parte din zona comercială. Clienții sunt familii care au ales să locuiască într-o comunitate completă.

Revista Biz
25 Martie 2021

Media

Vânzări record în prima suburbie completă din România

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în acelaşi timp construcţii de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home, locuinţete Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.

Forbes Romania
25 Martie 2021

Media

Un dezvoltator a vândut „vile verzi” de aproximativ 24 milioane euro, în nordul Bucureștiului

La marginea Bucureștiului, în zona de nord a Capitalei, dezvoltatorul imobiliar Alesonor construiește un proiect imobiliar concentrat pe conceptul de suburbie verde, care vizează construcția a 500 de vile și 200 de apartamente.

Wall-Street.ro
25 Martie 2021

Media

ZF Live. Alex Skouras, managing partner, Alesonor: Amber Forest, un proiect estimat la 110 mil. euro, va fi construit în patru etape şi va include 700 de locuinţe din care 500 de case cu un preţ mediu de 200.000 euro

Pandemia de COVID-19, susţine Alex Skouras, managing partner al companiei de consultanţă imobiliară Alesonor, care a ridicat în urmă cu trei ani proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a reprezentat un catalizator pentru noul proiect al companiei, Amber Forest, estimat la 110 milioane de euro, gândit ca o suburbie verde ce va putea găzdui circa 700 de familii.

Ziarul Financiar
15 Martie 2021

Media

Alesonor investește 42 de milioane de euro în prima fază din proiectul Amber Forest

„Am investit aproximativ trei ani în designul suburbiei, al facilităților și al tipurilor de locuințe, integrând feedbackul și solicitările clienților. La cererea clienților, am creat peste 20 de tipuri de vile verzi, cu dimensiuni diferite, începând cu două dormitoare, pe care, de exemplu, nu le proiectasem inițial, și am proiectat și apartamente verzi. Clienții pentru vilele de două dormitoare și pentru apartamente sunt în general cupluri tinere care încă nu au nevoie de mai mult spațiu”, ne-a mai declarat Skouras.

Economica.net
11 Martie 2021
Media

Alesonor planifică o extindere de 100 milioane de euro lângă București

Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Property Forum
10 Martie 2021
Media

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor primește PUZ pentru un proiect rezidențial verde de 110 milioane EUR în nordul Bucureștiului

Alesonor, un dezvoltator imobiliar fondat de investitori greci cel mai bine cunoscut pentru construirea proiectului rezidențial verde Amber Gardens din nordul Bucureștiului, a obținut PUZ pentru un nou proiect - Amber Forest.

Romania Insider
10 Martie 2021
Media

Alesonor, dezvoltatorul Amber Gardens, extinde comunitatea verde și obține PUZ-ul pentru Amber Forest, prima suburbie completă din România

Alesonor, dezvoltatorul complexului rezidențial verde Amber Gardens, a obținut PUZul pentru prima suburbie completă – Amber Forest. Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Business Press
09 March 2021
Media

Prima suburbie verde din România se dezvoltă lângă București. Include peste 500 de vile și 200 de apartamente

Suburbia Amber Forest va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

CPI
09 Martie 2021
Media

Alesonor extinde comunitatea verde şi obţine PUZ-ul pentru Amber Forest

Amber Forest este dezvoltat în zona Tunari, care prezintă multiple avantaje din punct de vedere investițional față de alte zone rezidențiale din nord: Tunari este singura zonă rezidenţială din nordul oraşului Bucureşti care are acces rapid către centura orașului, DN1, şoseaua Pipera-Tunari, autostrada A3 şi aeroportul Henry Coandă. Infrastructura în dezvoltare, reţeaua de utilităţi deja existentă, plan urbanistic şi taxele reduse pentru clădirile rezidenţiale verzi în comuna Tunari, transportul în comun, extinderea centrelor de afaceri din Nord, rețeaua de școli și grădinițe apreciate, atât publice cât şi private, centre de recreere, pădurea Băneasa aflată în vecinătate, demonstrează potenţialul de dezvoltare pe termen lung al zonei şi sunt indicii pentru creşterea valorii investiţiilor.

Bursa
09 Martie 2021
Media

Alesonor lansează Amber Forest, prima suburbia verde din România

Dezvoltat la 14 km de Piaţa Victoriei, pe o suprafaţă de 31 de hectare, Amber Forest va avea o deschidere de aprox. 1 km la pădurea Băneasa și se remarcă printr-un masterplan unic: cu 85% teren liber de construcții, proiectul are cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, fiind dominat de spaţii verzi şi clădiri joase.

Romania Journal
09 Martie 2021
Media

Alesonor extinde comunitatea verde și obține PUZ-ul pentru Amber Forest, prima suburbie completă din România

„Cu Amber Gardens am revoluţionat modul în care este construită o casă, iar acum intenţionăm să revoluţionăm modul în care este dezvoltată o comunitate. O comunitate completă îți oferă oportunitatea să ai relații echilibrate cu familia, prietenii, vecini care împărtăşesc aceleaşi valori şi cu care poți petrece timp liber pe terenurile de sport sau în parc cu copiii. Ne bucurăm că putem oferi posibilitatea unui nou stil de viaţă într-o comunitate completă, unui număr cât mai mare de familii”, a continuat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Business-Review
09 Martie 2021
Media

Grecii de la Alesonor au PUZ pentru un proiect rezidenţial cu peste 700 de locuinţe în zona Tunari din nordul Capitalei

Alesonor, compania de dezvoltare imobiliară care a ridicat proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a obţinut aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru proiectul Amber Forest, care urmează să fie construit în zona Tunari din nordul Capitalei, în urma unei investiţii estimată la 110 mil. euro.

Ziarul Financiar
09 Martie 2021
Media

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor, care a realizat complexul de case pasive Amber Gardens, extinde proiectul cu o nouă etapă, rezultatul unei investiţii de 110 milioane de euro

„Prelungim pădurea, aducând-o în mijlocul ecosistemului pe care îl dezvoltăm, la doar 14 km de Piaţa Victoriei. Pe lângă facilităţile necesare unei comunităţi complete – şcoală, grădiniţă, policlinică, supermarket, restaurante, co-working hub - avem 5.3 hectare pentru parc şi zone verzi, locuri de joacă, terenuri de sport, piste de biciclete şi alergare. De asemenea, vom planta peste 75.000 de copaci şi arbuşti în interiorul suburbiei Amber Forest.”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Business Magazin
09 Martie 2021
Media

Suburbia Amber Forest cuprinde 85% de teren liber de construcții

Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Forbes România
09 Martie 2021