AMBER FOREST

APARIȚII ÎN PRESĂ

Media

Conferinţa ZF Birouri şi Rezidenţial 2021. Vânzările de locuinţe au accelerat în 2021, dezvoltatorii mizează pe proiecte mixte

Avantajul în Tunari este că administraţia înţelege valoarea investiţiilor şi susţine astfel de proiecte precum cele ale Alesonor. Nu doar că nu blochează, dar ajută. Spre exemplu proiectele green sunt susţinute financiar deoarece reprezintă un beneficiu pentru comunitate iar noi plătim impozite mai mici.

Ziarul Financiar
22 septembrie 2021

Media

Alex Skouras: Trebuie să ai răbdare şi să ai încredere în viziunea ta; în acelaşi timp, trebuie să fii agil şi să te adaptezi la dinamismul pieţei, fără a-ţi schimba principiile solide

Obiectivul meu principal în rolul actual este… să creez suburbia Amber Forest, o comunitate care să ofere tututor membrilor săi oportunitatea de a-şi creşte familiile alături de oameni cu valori similare şi de a fi de luni până vineri, acasă, fericiţi şi liniştiti, având toate facilităţile de care au nevoie.

Business Magazin
25 August 2021

Media

REALTY Forum 2021 | Alex Skouras (Alesonor): We envisioned a community, a lifestyle, and an ecosystem of families

With COVID coming, in my view, it worked as a catalyst accelerating the trends that were already there in the market. People started experiencing their homes. They were not just waking up in the morning going to the office and then coming back late at night and sleeping and the next day the same thing, but they started living in their house. They’re living in their home 24/7 for weeks and months, and they started realizing the quality of life that they are having, as business people, as husbands, wives, parents. And what we have seen coming pre-COVID, and after, when clearly the acceleration has been huge, was the importance of community which a real estate developer is able to create, first by designing it and then by building it.

Business-Review
13 august 2021

Media

Amber Forest, the first green suburb in Romania with the most carefully planned and well-organized community, high standard infrastructure and complete facilities

The first green suburb in Romania, Amber Forest, includes over 500 green villas and 200 green apartments, developed on 31 hectares, with only 15% of the built area, with the lowest land use coefficient. The suburb will have complete and high-quality infrastructure- 3 hectares reserved for school, kindergarten, afterschool and sport fields, 5.3 hectares for parks and green areas and also polyclinic, pharmacy, supermarket, restaurant and cafe, co-working space with conference rooms, bakery, market, running and bicycle tracks, as well as direct access to Baneasa forest, the largest forest around Bucharest.

Business-Review
10 august 2021

Media

La 14 km de Bucureşti se construieşte prima suburbie verde din România: 500 de vile şi 200 de apartamente

Standardul NZEB - Nearly Zero Energy Buildings - în traducere, clădiri cu consum de energie aproape de zero, a devenit obligatoriu de la începutul anului. În cazul construcţiilor care aparţin sau sunt administrate de autorităţile publice, standardul a fost impus încă de acum doi ani.

PRO TV
09 August 2021

Media

Alex Skouras, Managing Partner Alesonor: “Tendința oamenilor de a se îndepărta de centrul orașului și de a se muta în comunități era vizibilă chiar și înainte de 2020

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Forbes Romania
27 Iulie 2021

Media

Alex Skouras, Managing Partner Alesonor

We are now focused on developing the first complete suburb, spread across 31 hectares (85% free area, 15% built area) where, besides green homes and green apartments, we are building the community that our clients seek. Amber Forest will have 1 km opening to the forest, five hectares park, a kindergarten, a school, a supermarket, restaurants, polyclinic, sports facility, office hub etc.

Investment Reports
1 iulie 2021

Media

Revoluţie în urbanism. Principalii dezvoltatori imobiliari din Capitală îşi adaptează tehnicile de lucru încercând să respecte criteriile de sustenabilitate impuse de UE

Casele verzi sunt construite cu materiale sustenabile şi, de asemenea, gândite astfel încât să nu existe niciun impact negativ asupra mediului. Acestea oferă economii substanţiale la costurile cu energia şi asigură calitate, sănătate şi confort ca beneficii suplimentare în comparaţie cu locuinţele standard disponibile pe piaţă.

Adevarul
15 Iunie 2021

Media

ZF Investiţi în România! Alex Skouras, Alesonor: În Bucureşti numai 9% din cei care lucrează locuiesc în afara oraşului, faţă de 40% în Varşovia. Tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari mizează pe construcţia de proiecte rezidenţiale „integrate“ în condiţiile în care infrastructura Capitalei rămâne mult subdimensionată

Piaţa rezidenţială din România a fost schimbată odată cu apariţia virusului, iar conform noilor studii, 1 din 3 români caută să cumpere o vilă după criza COVID-19, în lo­cul unui apartament. Am observat şi noi acest trend ascendent, având o cerere mult mai mare în ultimul an de la familii care doresc să îşi crească copiii aproape de natură, în afara centrului oraşului, într-un complex rezi­denţial care răspunde tuturor nevoilor“, a declarat Alex Skouras.

Ziarul Financiar
09 Iunie 2021

Media

Apartament în oraș sau casă în suburbie. Ce vor prefera românii după pandemie?

Chiar și înainte de COVID am început să ne reorientam spre asa-zise “case pasive”, adică locuințe dotate cu multe tehnologii precum cele bazate pe panouri solare sau izolări termice avansate. Tendința oamenilor de se îndepărta de centrul prașului și de a se muta în comunități, departe de aglomerația urbană, era vizbilă chiar și înainte de 2020. Pandemia nu a făcut decât să grăbească lucrurile”, a declarat Alex Skouras - Managing Partner, Alesonor.

Wall-Street.ro
08 Iunie 2021

Media

Videoconferinţa ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială. Alex Skouras, Managing Partner, Alesonor: Am văzut o mare creştere a cererii pentru locuinţe în toate tipurile de facilităţi

Am văzut în ultimele trei luni, şi chiar în timpul pandemiei, că este foarte mare cerere pentru locuinţe. Pandemia de COVID a funcţionat ca un catalizator, accelerând un trend care era deja prezent. Am văzut o mare creştere a cererii pentru locuinţe în toate tipurile de facilităţi, toate tipurile de care ar avea nevoie o familie din România. Am vândut 139 case până în prezent în cadrul ultimului nostru proiect”, a declarat Alex Skouras în cadrul videoconferinţei ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială. Cum schimbă munca de acasă vânzările de locuinţe?

Ziarul Financiar
08 Iunie 2021

Media

120 de vile verzi Amber Forest s-au vândut

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete – Amber Forest, anunţă că din prima fază a proiectului au fost vândute 120 de vile verzi, cu un preţ mediu de aprox. 200.000 euro/vilă + TVA. Prima fază a proiectului va avea 200 vile și 60 apartamente verzi, precum şi infrastructura completă, parcul și o parte din zona comercială. Clienții sunt familii care au ales să locuiască într-o comunitate completă.

Revista Biz
25 Martie 2021

Media

Vânzări record în prima suburbie completă din România

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în acelaşi timp construcţii de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home, locuinţete Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.

Forbes Romania
25 Martie 2021

Media

Un dezvoltator a vândut „vile verzi” de aproximativ 24 milioane euro, în nordul Bucureștiului

La marginea Bucureștiului, în zona de nord a Capitalei, dezvoltatorul imobiliar Alesonor construiește un proiect imobiliar concentrat pe conceptul de suburbie verde, care vizează construcția a 500 de vile și 200 de apartamente.

Wall-Street.ro
25 Martie 2021

Media

ZF Live. Alex Skouras, managing partner, Alesonor: Amber Forest, un proiect estimat la 110 mil. euro, va fi construit în patru etape şi va include 700 de locuinţe din care 500 de case cu un preţ mediu de 200.000 euro

Pandemia de COVID-19, susţine Alex Skouras, managing partner al companiei de consultanţă imobiliară Alesonor, care a ridicat în urmă cu trei ani proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a reprezentat un catalizator pentru noul proiect al companiei, Amber Forest, estimat la 110 milioane de euro, gândit ca o suburbie verde ce va putea găzdui circa 700 de familii.

Ziarul Financiar
15 Martie 2021

Media

Alesonor investește 42 de milioane de euro în prima fază din proiectul Amber Forest

„Am investit aproximativ trei ani în designul suburbiei, al facilităților și al tipurilor de locuințe, integrând feedbackul și solicitările clienților. La cererea clienților, am creat peste 20 de tipuri de vile verzi, cu dimensiuni diferite, începând cu două dormitoare, pe care, de exemplu, nu le proiectasem inițial, și am proiectat și apartamente verzi. Clienții pentru vilele de două dormitoare și pentru apartamente sunt în general cupluri tinere care încă nu au nevoie de mai mult spațiu”, ne-a mai declarat Skouras.

Economica.net
11 Martie 2021
Media

Alesonor planifică o extindere de 100 milioane de euro lângă București

Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Property Forum
10 Martie 2021
Media

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor primește PUZ pentru un proiect rezidențial verde de 110 milioane EUR în nordul Bucureștiului

Alesonor, un dezvoltator imobiliar fondat de investitori greci cel mai bine cunoscut pentru construirea proiectului rezidențial verde Amber Gardens din nordul Bucureștiului, a obținut PUZ pentru un nou proiect - Amber Forest.

Romania Insider
10 Martie 2021
Media

Alesonor, dezvoltatorul Amber Gardens, extinde comunitatea verde și obține PUZ-ul pentru Amber Forest, prima suburbie completă din România

Alesonor, dezvoltatorul complexului rezidențial verde Amber Gardens, a obținut PUZul pentru prima suburbie completă – Amber Forest. Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Business Press
09 March 2021
Media

Prima suburbie verde din România se dezvoltă lângă București. Include peste 500 de vile și 200 de apartamente

Suburbia Amber Forest va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

CPI
09 Martie 2021
Media

Alesonor extinde comunitatea verde şi obţine PUZ-ul pentru Amber Forest

Amber Forest este dezvoltat în zona Tunari, care prezintă multiple avantaje din punct de vedere investițional față de alte zone rezidențiale din nord: Tunari este singura zonă rezidenţială din nordul oraşului Bucureşti care are acces rapid către centura orașului, DN1, şoseaua Pipera-Tunari, autostrada A3 şi aeroportul Henry Coandă. Infrastructura în dezvoltare, reţeaua de utilităţi deja existentă, plan urbanistic şi taxele reduse pentru clădirile rezidenţiale verzi în comuna Tunari, transportul în comun, extinderea centrelor de afaceri din Nord, rețeaua de școli și grădinițe apreciate, atât publice cât şi private, centre de recreere, pădurea Băneasa aflată în vecinătate, demonstrează potenţialul de dezvoltare pe termen lung al zonei şi sunt indicii pentru creşterea valorii investiţiilor.

Bursa
09 Martie 2021
Media

Alesonor lansează Amber Forest, prima suburbia verde din România

Dezvoltat la 14 km de Piaţa Victoriei, pe o suprafaţă de 31 de hectare, Amber Forest va avea o deschidere de aprox. 1 km la pădurea Băneasa și se remarcă printr-un masterplan unic: cu 85% teren liber de construcții, proiectul are cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, fiind dominat de spaţii verzi şi clădiri joase.

Romania Journal
09 Martie 2021
Media

Alesonor extinde comunitatea verde și obține PUZ-ul pentru Amber Forest, prima suburbie completă din România

„Cu Amber Gardens am revoluţionat modul în care este construită o casă, iar acum intenţionăm să revoluţionăm modul în care este dezvoltată o comunitate. O comunitate completă îți oferă oportunitatea să ai relații echilibrate cu familia, prietenii, vecini care împărtăşesc aceleaşi valori şi cu care poți petrece timp liber pe terenurile de sport sau în parc cu copiii. Ne bucurăm că putem oferi posibilitatea unui nou stil de viaţă într-o comunitate completă, unui număr cât mai mare de familii”, a continuat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Business-Review
09 Martie 2021
Media

Grecii de la Alesonor au PUZ pentru un proiect rezidenţial cu peste 700 de locuinţe în zona Tunari din nordul Capitalei

Alesonor, compania de dezvoltare imobiliară care a ridicat proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a obţinut aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru proiectul Amber Forest, care urmează să fie construit în zona Tunari din nordul Capitalei, în urma unei investiţii estimată la 110 mil. euro.

Ziarul Financiar
09 Martie 2021
Media

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor, care a realizat complexul de case pasive Amber Gardens, extinde proiectul cu o nouă etapă, rezultatul unei investiţii de 110 milioane de euro

„Prelungim pădurea, aducând-o în mijlocul ecosistemului pe care îl dezvoltăm, la doar 14 km de Piaţa Victoriei. Pe lângă facilităţile necesare unei comunităţi complete – şcoală, grădiniţă, policlinică, supermarket, restaurante, co-working hub - avem 5.3 hectare pentru parc şi zone verzi, locuri de joacă, terenuri de sport, piste de biciclete şi alergare. De asemenea, vom planta peste 75.000 de copaci şi arbuşti în interiorul suburbiei Amber Forest.”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Business Magazin
09 Martie 2021
Media

Suburbia Amber Forest cuprinde 85% de teren liber de construcții

Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Forbes România
09 Martie 2021