Suburbia completă Amber Forest a primit autorizația de construcții pentru primele vile din prima fază a proiectului – 8 decembrie 2021

Autor 08 decembrie, 2021aprilie 25th, 2023

Alesonor, dezvoltatorul primei suburbii complete – Amber Forest, anunţă că a primit autorizația de construcții pentru primele vile care vor fi construite în prima fază a proiectului.
Prima fază a proiectului va avea aprox. 200 vile, precum şi infrastructura completă, parcul și o parte din zona comercială.

Autorizația de construcție presupune un set complex de alte avize, peste 20 de birouri și autorități fiind implicate în obținerea acestor avize. Acest proces este repetat pentru fiecare tranșă de vile din fiecare fază a proiectului, echipele Alesonor lucrând în paralel deja la documentația necesară obținerii avizelor și autorizațiilor celorlalte vile din celelalte faze.
Apreciem și mulțumim autorităților care și-au luat timpul necesar să evalueze și să verifice documentația complexă a proiectului nostru. Înțelegem că este pentru prima dată când în România se construiește o suburbie completă, de o asemenea amploare și angajament pentru sustenabilitate, mediu, calitatea construcțiilor și atenție la detalii. Mulțumim de asemenea clienților Amber Forest, familiilor care ne-au încredințat visul lor de a locui într-o comunitate care împărtășește aceleași valori. Ne bucurăm că avem un scop comun (dezvoltator + autorități + parteneri/furnizori + comunitate) de a construi un proiect sustenabil exemplar.
”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Suburbia Amber Forest oferă peste 20 de tipuri de vile începând cu 2 dormitoare și, de asemenea, 14 tipuri de apartamente începând cu 2 camere, în clădiri joase P+2E+3R răspunzând multiplelor nevoi și preferințe. Preţul pentru vilele verzi cu 3 dormitoare care mai sunt disponibile începe de la 228.000 euro plus TVA. Preţul apartamentelor verzi cu 2 camere începe de la 92.000 plus TVA. Peste 300 de locuințe verzi Amber Forest au fost deja vândute.

Investiția în prima suburbie verde din România este estimată la 110 milioane euro, dintre care aprox. 42 mil. sunt alocate primei fazei de dezvoltare.
Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.
Suburbia va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în acelaşi timp construcţii de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home, locuințele Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituțiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.

Despre Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens şi suburbiei Amber Forest
De peste 18 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, ce îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură.

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.
Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux, care au la bază principiile designului bioclimatic și aplică cele mai performante standarde energetice din lume. Complexul Amber Gardens a impus compania Alesonor ca cel mai important dezvoltator rezidențial de vile din România, și, în același timp, ca un promotor al clădirilor verzi, eficiente energetic.

Alesonor are în componenţa echipei arhitecţi, ingineri, constructori, manageri de proiect, experţi financiari, analişti de piaţă, spcialişti de vânzări, marketing şi PR, implicaţi de peste
trei ani în proiectarea primei suburbii verzi din România.