Stadiul construcțiilor suburbiei Amber Forest Iunie 2024

Autor 02 iulie, 2024iulie 2nd, 2024

Revenim către voi cu noi informații despre stadiul lucrărilor din cadrul suburbiei complete Amber Forest și cu noi imagini surprinse în șantier, dar și cu o retrospectivă a evenimentelor din ultima perioadă.

 

Vezi mai multe imagini

*Galeria Foto cuprinde doar o parte din statusul proiectului aflat în desfășurare în luna iunie 2024. Amber Forest fiind în dezvoltare în paralel, este dificil să fie surprinse cu exactitate toate zonele în care sunt în construcție toate locuințele precum și infrastructura.

STADIUL LUCRĂRILOR

Compania Melsam Construction a finalizat 47 de vile verzi si lucrează la alte noi locuințe după cum urmează:

  • execută lucrări pentru 95 vile la nivel de finisaje și instalații; 
  • au finalizat lucrările de structură pentru 43 de vile din Faza 2 a proiectului 
  • au demarat lucrările pentru 9 vile (în acest moment se află la etapa turnării fundațiilor)

Compania Eren a finalizat în prezent 30 de vile.

Compania Britt: a finalizat 60 de apartmente și avansează cu lucrările pentru 10 vile la nivel de finisaje și instalatii și au demarat noi lucrări pentru alte 7 vile.

Compania Comcontractor

  • execută lucrări pentru 15 vile la nivel de finisaje și instalații
  • execută lucrări pentru 12 vile la nivel de structură 
  • au demarat noi lucrări pentru alte 7 vile

 

INFRASTRUCTURA

În ceea ce privește infrastructura proiectului, se lucrează la finalizarea ultimelor drumuri din Faza 1 și se avansează cu rețelele exterioare din Faza 2.

La finalul lunii iunie au fost demarate și finalizate lucrările de asfaltare a stratului de uzură (stratul final de asfalt de pe drumul public principal).

 

VIZITĂ PETER DIAMANDIS ÎN AMBER FOREST

Am avut onoarea să găzduim în Amber Forest vizita unuia dintre cei mai influenți vizionari ai lumii moderne, Peter Diamandis. 

Cunoscut pentru viziunea sa îndrăzneață asupra viitorului tehnologiei și pentru inițiativele sale inovatoare, vizita lui Peter a reprezentat un moment important pentru noi.

Fondatorii companiei noastre, Leonidas Anastasopoulos, Alex Skouras & Sony Mordechai – care împărtășește o prietenie strânsă cu Peter – au prezentat cu mândrie proiectul nostru revoluționar: o comunitate unică și durabilă.

 

ALESONOR LA nZEB Expo 2024

Prezența Managing Partner-ului Alesonor, Leonidas Anastasopoulos, în calitate de speaker la nZEB Expo pe 14 iunie, a reprezentant o oportunitate de a împărtăși viziunea noastră asupra creării Amber Forest, a primei comunități nZEB din România și a primului proiect din România realizat după conceptul

orașului de 15 minute. 

„Viziunea noastră este să creăm o comunitate care să stabilească un nou standard pentru un stil de viață sustenabil în România și să-i inspire și pe alții să îl urmeze și să dezvolte proiecte mai sustenabile. Creăm o comunitate completă, urmând conceptul orașului de 15 minute, respectând și standardele nZEB pentru casele noastre și pentru toate facilitățile, o suburbie în care locuitorii se pot bucura de o viață de înaltă calitate, fiind în același timp atenți la mediul înconjurător. De exemplu, nu doar casele, ci și școala din cadrul complexului va fi prima școală nZEB din România. Proiectarea și construirea unei comunități care îndeplinește cele mai înalte standarde de sustenabilitate necesită o înțelegere profundă a principiilor designului durabil și utilizarea tehnologiei și materialelor de ultimă generație. Suntem foarte mândri că suntem printre puținele proiecte din Europa care au obținut cea mai înaltă recunoaștere – pre-certificarea LEED CITIES AND COMMUNITIES Platinum. Orice dezvoltare care aspiră să fie sustenabilă nu trebuie doar să respecte standardele sustenabile ale construcțiilor, cum ar fi casele verzi, nZEB sau LEED, ci trebuie să inspire și un stil de viață sustenabil.”, a declarat Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor.